Великият Христо Стоичков направи невиждано по рода си шоу пред препълнените с над 42 000 зрители трибуни на стадион „Васил Левски“. Най-успешният български футболист отново зарадва хилядите фенове, а историческият за България юбилеен мач по случай 50 години на Камата ще се помни дълго.

Проливният дъжд и много сълзи, които съпътстваха събитието, не помрачиха дори за миг настроението на всички, ами дори напротив, направиха шоуто още по-значимо. Тимът на Стоичков спечели категорично с 4:1 срещу тима на световните звезди в двубой, който се игра 67 минути.

Спектакълът „50 години номер 8“ обаче започна със сълзи… Христо Стоичков се разрида в начало на мача, когато бе отдадена почит на починалия Трифон Иванов.

Стоичков подари фланелка на България с надпис „Иванов“ на гърба на децата на покойни Трифон Иванов и имаше нужда от малко време, за да овладее сълзите си.

Като жест към Трифон Иванов също така децата, които подават топките за мача са с фланелки с „Иванов“ на гърба и номер 3.

При представянето си пък Христо Стоичков се обърна към публиката с думите:

„Голямо благодаря! Без вас никога този стадион нямаше да бъде пълен и златните момчета нямаше да сме там, където сме. Благодаря на всички, на моето семейство, на всички вас приятели! Този празник е за вас!“

Веднага след края на бенефиса си Христо Стоичков отново се обърна към препълнените трибуни на стадион „Васил Левски“. Той благодари на феновете, които не се уплашиха от лошото време и отново го уважиха с присъствието си.

„Искам да  ви благодаря! Показахте още веднъж, че и в студ в дъжд, вие отново сте тук, за да уважите този празник. Той е за вас. Играл съм на много стадиони, бил съм в много съблекални, преживял съм всичко, но една съблекалня винаги остава близо до мен“, каза Ицо, след което покани дъщерите си да се присъединят към него на терена.

„Това, което днес показахте, е прекрасно. Ние израстнахме с вас, придобихме сила благодарение на вас, без вас нямаше да побеждаваме, без вас нямаше да има 4-то място в САЩ. Благодаря ви от все сърце!“, завърши Камата.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s